Ulei de ricin pentru cresterea parului – un pas mare spre vindecarea alopeciei

17 Jan 2012 by tarbit, 1 Comment »

Ce este acel minunat lichid galbui, extras din semintele de ricin si folosit ca ulei cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, nu trebuie sa uitam faptul ca acest ulei e folosit de secole de civilizatie in scopuri terapeutice sau/si de infrumusetare. De ce a fost si este acest ulei asa de folosit? Unii spun ca secretul sau consta in compozitia bogata in acizi grasi nesaturati. Si inca un amanunt interesant, in ciuda proprietatilor sale medicale si cosmetice exceptionale, acest ulei are un gust neplacut si extrem de puternic, fiind folosit la compozitia textilelor, cosmeticelor, sapunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz zilnic.

Da, este vorba de minunatul ulei de ricin, mai mult decat util in rezolvarea unor multiple probleme de sanatate, printre care:

  • constipatia, uleiul de ricin fiind folosit ca tratament laxativ eficient, ajutand astfel temporar in aceasta afectiune neplacuta a organismului, fiind la fel de util si in cazul diareii.
  • diverse probleme ale pielii, datorita faptului ca acest ulei de ricin contine asa numitul acid ricinoleic, care produce un efect antiinflamator asupra pielii. Este folosit in cazul arsurilor solare sau al taieturilor mai putin importante dar are in acelasi timp si o puternica actiune de prevenire a unor boli de piele precum eczemele sau acneea. Fiind un emolient natural, uleiul de ricin stimuleaza productia de elastina si colagen, pielea fiind astfel permanent hidratata si umezita.
  • impetigo sau alte infectii fungice de acest tip pot fi invinse cu succes de un alt compus activ al uleiului de ricin, este vorba de acidul undecilenic.
  • pielea ridata, uleiul de ricin aparand pielea si mentinand aspectul neted si tanar al pielii si ajutand la diminuarea pungilor de cearcan de sub ochi.
  • migrene, probleme gastrointestinale, tulburari menstruale si picioare de atlet.

Una din problemele medicale cele mai frecvente la barbati in special dar si la numeroase femei este caderea parului. Folosind ulei de ricin pentru cresterea parului, ajutam parul sa creasca mai rezistent si mai sanatos. Terapia cu ulei de ricin este un tratament natural de prim rang impotriva calvitiei rezultate datorita mostenirii genetice, a stresului, dietei, a stilului de viata si a factorilor de mediu. Avantajele folosirii uleiului de ricin in mod regulat pe scalp si pe radacinile parului sunt nenumarate. Iata cateva dintre acestea:

  • fireste, cresterea parului. Fapt observabil direct cu ochiul, daca de exemplu veti trata o portiune cu ulei de ricin iar pe alta o veti neglija.
  • ingrosarea firelor de par subtiate.
  • se previne deteriorarea parului, inevitabila altfel in timp datorita unor multipli factori negativi, existenti in mediul inconjurator.
  • este tratat parul uscat, care reprezinta o alta forma de degradare a vitalitatii parului.
  • parul si scalpul este hidratat si ca urmare va redobandi acea stralucire naturala caracteristica.
  • este prevenita uscarea scalpului, care altfel poate duce automat si la uscarea parului.
  • se previne despicarea varfurilor, vizibila mai ales la parul lasat mai lung sau vopsit.
  • este ameliorata si imbunatatita starea noastra generala de sanatate si vitalitate.

Pentru a preveni caderea parului sunt recomandate niste tehnici specifice de aplicare a uleiului de ricin pe podoaba noastra capilara. Fiti va rog atenti si procedati intocmai:

  • uleiul de ricin se va aplica pe scalp si la radacina firelor de par cu ajutorul varfului degetelor.
  • masand usor scalpul veti distribui uleiul uniform pe suprafata afectata.
  • atunci cand folositi ulei de ricin pentru masaj capilar sa aveti grija sa nu folositi ulei in exces, pentru ca atunci il veti spala si indeparta ulterior mult mai dificil.
  • dupa ce terminati de aplicat uleiul pe intreg scalpul, veti acoperi capul cu o boneta de plastic iar mai apoi il veti inveli cu un prosop, pentru ca uleiul sa ramana presat pe cap si sa isi desfasoare in totalitate actiunea sa adjuvanta.
  • durata de actiune a uleiului asupra capului este de aproximativ 15, 20 de minute, dar recomandabil ar fi sa lasati uleiul sa actioneze pe durata unei intregi nopti.
  • dupa ce uleiul si-a terminat perioada de actiune se va clati bine parul cu apa si sampon, pana ce uleiul dispare complet. Nu trebuie sa va speriati de mirosul greu, specific al acestui ulei. Desi considerat de multi drept respingator, nu va ramane permanent in podoaba dvs. capilara, dupa clatirea cu apa si sampon ea disparand de parca nici nu ar fi fost vreodata prezenta. Bineanteles, in functie de preferinte, uleiul de ricin poate fi folosit in combinatie si amestec cu alte diferite tipuri de uleiuri, de exemplu cel de struguri, pentru a-i mai scadea din consistenta sa vascoasa si pentru a face mirosul mai suportabil si mai placut. Daca doriti insa rezultate maxime, atunci recomandarea e una singura, folositi acest ulei  si respirati pe gura daca trebuie. Parul, aspectul si sanatatea dvs. o merita cu prisosinta.
  • aceasta intreaga procedura pe care am descris-o mai sus se va repeta in timp, altfel efectele benefice asupra parului nu vor fi depline! De aceea, o data pe saptamana, timp de 6-8 saptamani, veti repeta acest masaj pentru ca rezultatele sa fie vizibile si durabile.

Plafar





One Comment

  1. Juliet says:

    Efectele benefice a uleiului de ricin sunt nenumarate.

Leave a Reply

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: